Dag 6: Sortland-Svolvær. Drammensere i Sortland, Barndomsminner i Laukvik, båt uten billett, deilig massasje og besøk av gode venner i SVOLVÆR!

Hyggelige Drammensere hilser og heier på Sykkeltouren
En veldig god Corona-frokost med eggerøre, tomatbønner, bacon og laks-cowboyfrokost!

Midt i en god frokost på hotellet i Sortland så kommer det noen hyggelige Drammensere bort og hilser på. De hadde også vært på Nordkapp og hadde noe tilsvarende reiserute som oss. Alle var like glade for Godset-seieren onsdag og vi syklet rolig av sted mot Melbu for å ta ferja over til Fiskebøl.

Stokmarknes er på veien og Svolvær er dagens destinasjon. «Vært litt skremt» av bussen, så slo av innspillingen😎
På vei mot Melbu

TitanSport er bidragsyter på drakta og de har blant annet laget noen spesielle skillevegger til Storhallen i Stokmarknes for å skille av en 11’er bane og som er en unik løsning. Det er like unikt av TitanSport fra Drammen som skreddersyr skillevegger og ballfangernett til hele Norge! Les mer : http://titansport.no/

Leverandør av skillevegger, ballfangernett og alt av idrettsutstyr!

Vi sykler videre mot Melbu og naturen blir vakrere og vakrere!

Drøye mila igjen til
Melbu
Prøver å kjøpe billett

Vi kommer oss ombord på ferja og jeg prøver å kjøpe billett, men finner ikke ut hvilken info jeg skal benytte. Det finnes heller ingen app, så vi tusler snikende ombord. En liten lunsj ombord og en kopp kaffe så er vi i Fiskebøl. På vei over på land så spør en av kontrollørene om vi har kjøpt billett. Jeg blir smånervøs og prøver å snakke meg bort med at jeg forsøkte å kjøpe, men nettet var dårlig. Han ser bort på meg og sier: « æ kødda- dere syklistar betaler ikkje no!». Da sank pulsen igjen raskt og vi sykler smilende mot Svolvær via Laukvik.

Heldigvis så går veien rundt og ikke over.
Vi er i Norge, ja!
Vakkert!
Postkortbilde

På vei fra Fiskebøl så sykler vi innom Laukvik der Elisabeth har barndomsminner. Da viser Norge seg nok engang fra sin beste side. Magisk! I Laukvik tar vi oss en is etter 35 kjappe kilometere og hør hva Elisabeth sier/

Herlig!!!

Det er strålende vær og natur inn mot Svolvær, men det blåser litt mer og vinden kommer i mot oss. Vi har bestemt for å sykle rolig for å hente oss litt inn igjen og vi kommer uansett tidlig inn til Svolvær, før kl 16.00.

Bare 3km igjen.
Lysets by og Lofotens hovedstad
Brygga i Svolvær

Vi ankom Svolvær kl 15.30 og tenkte at litt massasje hadde vært deilig så jeg gjorde et kjapt Google søk. Kun 200 fra bemanningsløse hotellet(Fast Hotel Svolvær) så lå Skin. Skjønnhet og velvære midt i Svolvær sentrum. Er vi så heldige og får en time hver?!

Normalt så stenger de kl 18, men de ordner god massasjetime til oss. De er sårt trengt for våre kropper.

Trendy og veldig pent sted
Venter spent

Vi fikk nærmere halvannen times massasje hver da massøren kjente at vi var såre og støle overalt, og det var god massasje. For en service og deilig sted. Holdt på to timer etter stengetid. Takk🙏 Anbefales om du er i Svolvær og vil senke skuldrene!

Flink og hyggelig massør

I Svolvær så ventet vi besøk av Hurtigruta Trollfjord, men mens vi venter så treffer vi på en barndomsvenninne av Elisabeth, Anita Bahr. De følger også med på Sykkeltouren, men det var vel nærmere 40 år siden de møttes fysisk. Dette var stas! Godt at sosiale medier hjelper med å holde oss oppdaterte!

Superhyggelig!!
Ombord er gode venner

Hurtigruta ankommer. Ombord så er våre gode venner Lise og Vegar Foss Andersen. De tok en spontan Norgesferie og Hurtigruta fra Trondheim til Tromsø. Tilfeldigvis så ankom de en time i Svolvær samme kveld som vi var der. Snakk om tilfeldigheter, men herreminhatt hvor hyggelig den timen var!

Nyter et glass hvitvin og veldig hyggelig selskap
Svisj, så var det gått en time. God tur til Tromsø via Trollfjorden.

Kvelden ble veldig hyggelig og vi tusler rolig til sengs. Nok en fantastisk dag med sol, mange opplevelser, fantastisk natur og ikke minst hyggelige venner. Svolvær innfrir. Dagens etappe ble 112km og rundt 650 høydemetere. Rolig og og flat etappe.

Takk for besøket og inspirasjon

Morgendagen kommer til å by på store utfordringer da det er meldt masse regn og motvind i 11m/s. Det blir en spennende utfordring!