Dag 10: Kilboghamn-Mosjøen, turen fra Polarcamp til Frøken Skjolds hotell var våt og vakker! Rakk vi ferja og kom bussen? Sjekk to fjellgeiter.

Deilig og rolig kveld.

Etter en rolig og hyggelig kveld ( etter Godsetkampen) så ble vi fortalt av campingeieren at sykkelturen derfra til Nesna er den vakreste langs kysten.

Vi er klare for å sykle til Mosjøen.
Vi er godt igang etter en tøff start.
Solnedgangen ved Polarcampen

Det er 93km fra Polarcamp til Nesna der ferja gikk over til Levang. Vi spiste en enkel frokost, vasket ut og satte oss på syklene litt over 08.30. Det tok kort tid før regnet kom og det startet med flere bakker. En tøff start på en mandags morgen.

Vi er klare for 148km og regn.
Sjekk hanskene!!

Mellom bakkar og fjell!

Etter en litt treg start så flater det ut litt og farta øker. Vi har god kontroll så vi rekker ferja til 14.30, men vi er aldri helt sikre før det er ca 10km igjen. Det kan jo komme en monsterbakke eller en punktering. Google maps stoler jeg på med en klype salt.

Vi er godt igang.
Små hytter langs fjorden var det mange av.

Vi finner ikke noe sted å stoppe for å spise. Det hadde jo vært deilige en kafè der vi kunne ha kjøpt kaffe og kanskje en kanelsnurr?! Men etter 64km og ca tre timer så MÅ vi spise litt!

I busskur spiste vi mat ja…
Litt fiskekaker, brødskiver og ost er enkelt, men funker jo bra.

Før vi ankommer Nesna så er det flere tunneler og denne synes jeg var litt koselig. Mulig Elisabeth er uenig da alle tunneler er skumle.

Og vi møter sauer, haugevis av sauer, både i veikanten og i tunnelen.

Fjellgeitene hilser på sauene.
Mange slike på turen

Vi ankommer Nesna ca 13.45 så jeg rekker å kjøpe et kyllinglår, banan, snacks og baguetter med mozzarella og tomater før vi går ombord på ferja

Dokumenterer en dokumentasjon 😂

Når vi ankommer Levang så har vi dårlig tid om vi skal rekke bussen som går gjennom Toventunnelen. Om båten er forsinket eller om det er mange bakker så må vi enten haike eller vente fire timer.

Bussen skal være på siste stopp ca 15.50 og det er 10km fra ferjekaia i Levang. Det er uaktuelt å sykle gjennom Toventunnelen som er 10,66km lang. Dessuten er det forbudt får syklister og gående å ferdes her. Vi ankommer kaia ca 15.00 og jeg tenker at det skal mange bakker til om vi ikke rekker ferja. Det er akkurat det som venter oss i starten. Lang motbakke og tida går.

Sjekker tida om vi rekker bussen!
Rekker vi bussen?

Vi ankommer krysset der bussen skal komme, men vi er usikre om det er riktig kryss inntil 15.52 da bussen tar av og jeg hopper ut i veien slik at den stoppen. Tunnelen var skummel, lang og bilene hadde høy fart. Godt at vi kom med.

Ut av tunnelen og ut av bussen. Straka veien til Mosjøen og fortsatt flere tunneler. Og kalver.

Kalver i veikanten.
Siste tunnel før Mosjøen.
Yes! Vi er midt i Norge!

Vi er fremme ved hotellet 17.15 og er klare for en dusj og en avslappende kveld.

Bare snaue 900 km igjen og 16-åring rute er tilbakelagt med 1374km
Vel fremme på nok et bemanningsløst hotell.

Vi er sulte etter 148km der vi riktignok satt på bussen i drøye 10, men det ble ca 1400 høydemetere. Da må det fylles på og vi testet ut en indisk restaurant med take away.

Venter på indisk
Driver «Smak av India» med mannen sin midt i sentrum
Deilig, smaksrikt og akkurat passe sterkt!

Det ble en Chicken Korma og Butter Chicken samt diverse Naan brød. Det var mange gode smaker og kyllingen var så mør som det går an å bli. Fantastisk godt og anbefales om man er i Mosjøen.

Ikke så langt unna Mosjøen nå!

Nå skal vi legge oss tidlig og vi er klare for nok en dag på sykkelen, den lengste gjenværende etappen med 178km og noe stigning. Her er det bare å forberede seg mentalt på at det vil gjøre vondt og det vil ta tid. Det er da det er viktig å hente frem de positive tankene og «Det er meg det kommer an på!»

Vil du være med? Vipps til 594377 så går hver eneste krone til SuperSelma og Rett Fram Opplevelser!