Dag 11: Mosjøen-Grong. Mental styrke, Per-Mathias Høgmo igjen, campingplass uten dyner og 194km på sykkelsetet

«Det er meg det kommer an på!»

Vi startet dag med en god og hjemmelaget frokost på det bemanninsløse hotellet Frøken Skjolds hotel. Og jaggu så møtte vi på Per-Mathias Høgmo igjen. Nå var han på vei sørover med kona og like hyggelig som alltid! Han kom med et godt råd som passet inn den lange turen vi stod fremfor idag. Dette nevner vi i foredragene våre.

Vi gjør oss klare for en lang sykkeltur og for å ikke bli våte, ref sykkelhansker🤗

Vi har nå sykler ti dager i strekk med et gjennomsnitt på nesten 140km om dagen før dagens etappe. Utgangspunktet var å sykle til Harran, 178km, i regn og dårlig vær. Vi er forberedt på at turen idag handler mye om det mentale. Men hva er mental tankegang for oss? Her har vi begge mye på hjertet, men noe av essensen er:

Vi vil fortelle mer om mental trening og tankegang under foredragene

Etter 42km så tar vi vår første stopp på en bensinstasjon, kjøper kaffe og en rosinbolle, i tillegg til å spise litt mat. Jeg dobbeltsjekker med campingplassen at alt er i orden med sen innsjekk og vi ønsker et rom/hytte med eget toalett, men da får vi beskjed om at alle hytter er uten dyner og sengetøy. Dette var noe de ikke kunne leie ut, var beskjeden. «Det er jo merkelig», sa jeg. Andre steder vi har overnattet har ordnet dette for oss! Men da tenker vi: Dyner må vi ha, så vi sjekker opp nærmeste ledige overnatting. Grong gård og gjestegård. Det blir 16km ekstra idag.

Vi omstiller oss og tenker kun positivt etter 11,2km.
Vi ler når til og med på skiltet til Harran Camping har dyne på senga, men det stemmer ikke😂
En av mange elver og fiskegilde

Hva gjør det med hodet vårt? Kroppene er slitne og vi verker både her og der. Vi bruker tiden på det vi kan gjøre noe med og gleder oss til å komme frem samt at da blir det 16km mindre dagen etter. Vi gleder oss over at det ikke regner så mye som forventet, veiene er gode å sykle på, vi heier på hverandre, gleder oss over et stopp med kaffe og rosinbolle(kanskje en burger også), men på denne turen så gleder vi oss mest over formålet med hele Sykkeltouren. Dette gleder andre, dette kan gi muligheter for andre og det betyr mye for SuperSelma og Rett Fram Opplevelser. Vi gleder oss over responsen og alle bidragene!! I tillegg så vil vi få en enda større mestringsfølelse. Det gjelder å styre tankene, men hvordan?

Namsen og vakker natur på turen.
Vi er i Grong og nærme dagens mål.
Namsentunet

Vi nærmer oss Grong nå og energien er på topp. Kroppene merker selvfølgelig dag nr 11 og 194km, men vi har vært flinke til å fylle på med mat og drikke. Det er en forutsetning at vi er gode med inntaket for at beina skal være fine i morgen og det er lettere å styre tankene når man ikke er tom for ernæring. Der må jeg nok mase litt på kona.

Vi rekker ikke felles middag på gården, men de anbefaler pizzaen i byen som vi kan spise på gården. Da svipper vi innom sentrum for å sjekke ut stedet. Her var utvalget stort så kona bestiller en kyllingsalat og jeg tester ut spesialiteten deres, pizza ala Grong Terrasse. Men han som jobbet der, Hazhir Nasser Saqzi, var usedvanlig hyggelig og serviceminded. Han ble oppriktig nysgjerrig på hvor langt vi hadde syklet og ble imponert over turen fra Nordkapp, men enda mer av prosjektet og formålet. Så Hazhir er også MED 🙏 Tusen takk for bidraget og ikke minst VELDIG god pizza👏👍

Har begynt som pizzabud i Grong
Pizza ala Terrassen, masse fyll og det smakte godt!

Så etter 194km på sykkelsetet med nesten 1400 høydemetere så koser vi oss med god pizza og kyllingsalat på Grong Gård og Gjestegård-et fantastisk sjarmerende sted for overnatting, tett på Namsen, «Elvenes Dronning!». Les mer om stedet:

https://www.grong-gard.no

En god frokost på Grong gård og gjestegård
Et fantastisk sjarmerende sted!
Frank Beck, en legende

«Det er meg det kommer an på!»