Dag 12: Grong-Falstad. Blytung dag fra naturvakre Grong til historiske Falstad med regn, motvind, grusveier og VELDIG hyggelig besøk.

Gode venner og tidligere kollegaer av Elisabeth

Vi brukte god tid på Grong gjestegård og tenkte at det skulle bli en roligere dag på sykkelsetet. Det startet å regne akkurat i det vi skulle sette oss på setet, men regntøyet var allerede på.

Anbefaler Grong gård og gjestegård om du er i nærheten!
Er spent på om vekta tåler syklisten.
Humøret er på topp, tommelen opp!

Beina var tunge og kroppen begynner å merke alle mila. Det var til tider tøft å sykle E6 mot Steinkjer med masse biler, øs pøs regnvær og motvind. Vi streber med å holde oss over 20km/t. Strekningen til Steinkjer var kupert og lite å se på.

Ja, vi traff på flere regnbygere
Her må det jo være litt magi og overtro å hente
Vi møtte en kommende syklist og ivrig fotballspiller i Kvam IL.

Etter 80km så ankom vi Steinkjer og tok en velfortjent matpause på Chef. Der fikk vi varmet oss og fylt på med digg mat – mens det pøsregnet ute !

God lunsj på Chef dokumenteres på Instagram

Etter en god lunsj i Steinkjer så viste GPS’en at vi skulle sykle en annen vei enn E6. Det stemte da vi så skiltet med forbudt for syklister og gående. Omveien var nesten innom historiske Stiklestad, men her var det skikkelig drittveier. Veldig kupert, dårlige grusveier og regn. Men vi tenker positivt🤗

Akkurat tatt av E6 og tenker at landevei er deilig også.
Her var grusveien «fin» i en liten strekke.

Vi sykler innom Verdal og tenker at det er like sannsynlig at kona ikke punkterte som det er å vinne i lotto med de tynne dekkene hennes. Men nå er det asfalt og vi feier videre til Levanger som er en koselig by. Overnattingsstedet er historiske Falstadsenteret som ligger 17km videre sørvest for Levanger. På veien har Elisabeth koordinert et besøk av tidligere kollegaer og venner. De skal hente oss på Falstad og vi skal ut å spise med dem. Det motiverer jo ekstra nå – ikke bare at vi skal spise men at de følger med oss og har lyst til å treffe oss.

VI ER FREMME!!!

Etter 141 blytunge kilometere og 1400 høydemetere så er vi fremme i Ekne. Falstadsenteret og Falstad museum ligger på Ekne i Levanger kommune i Nord-Trøndelag og er et minnested og senter for menneskerettigheter. Senteret består av Falstad fangeleir og Falstadskogen som ligger et steinkast unna og var rettersted for okkupasjonsmakten. Her ble mennesker henrettet. Falstadsenteret var et SS-Strafgefangenenlager og i alt så var det godt over 4200 fanger her!

Falstadsenteret
Navn på alle fanger og det var nok mange mørketall!
Et symbol for det meste 🤗
Mørkecellen var et skummelt sted og et tortursted.

Vi ble tatt veldig godt i mot av en veldig hyggelig ung mann som var tidligere syklist så vi hadde mye å prate om samt at han fortalte oss masse historie før vi ble hentet av Kristin og Ottar Egil Føleiede.

William gav oss en veldig hyggelig opplevelse på Falstadsenteret.Anbefales!!

Det ble et gledelig gjensyn med Elisabeth og vi kjørte inn til Levanger sentrum for å spise litt mat samt «catche up» litt. De ferierte i nærheten så veien opp til oss var heldigvis kort.

Veldig hyggelig å treffe Kristin og Ottar.

Det ble mange minner fra YX-tiden der Elisabeth var regionsjef og deretter kjedesjef. Der hadde hun gleden av å jobbe med begge to. Kristin og Ottar St.Croix bensinstasjon i Fredrikstad og mottok blant annet pris for årets forhandler og årets bensinstasjon. IMPONERENDE!! Like imponerende var det å bli kjent med dem-utrolig varme og hyggelige mennesker. Så nå håper vi at de kommer på besøk til oss i Oslo samt at vi kan ta dem med på Godset-kamp. Ottar er veldig interessert i fotball, FFK og Stoke, så nå håper vi at FFK kommer seg opp i Eliteserien igjen. Dere er hjertelig velkomne til oss.

Her var det skole før tyskerne okkuperte stedet i 1940.

Nå skal vi spise frokost og sette ferden sørover forbi Soknedal, til Gullevåg camping. Det blir 140 nye kilometere og flere høydemetere idag. Det er bare å stålsette seg. Vi er da heldige som får oppleve alt det vi gjør.

God frokost på Falstadsenteret!
Vi gleder oss til å se dere igjen! Takk for besøket.