Dag 13 : Falstad – Gullvåg, en tøff etappe med regn, sol, regn, E6 – mye trafikk – Nils Arne Eggen og årets Campingplass 2019.

Vi skal sørover mot Gullaug Camping!
På vei ut fra Falstad så kjører vi forbi Frosta, Trøndelagens lovområde!

Dagen startet med regn og en trafikkert E6 frem til Stjørdalen. Siste milen inn til Stjørdalen fikk vi en skikkelig regnskur med vind som nesten blåste oss av veien og vi var ikke særlig høy i hatten med tungtrafikken som suste forbi oss. Da var det viktig å holde fokus fremover.

Da åpner himmelen seg!

På veien kjørte vi forbi Trondheim flyplass,Værnes, og det var veldig god skilting for syklister – Bra Trondheim!!

Værnes, Trondheim flyplass

Etter Stjørdalen fikk vi noen fine sykkelveier inn mot Tronheim – vvor turen gikk utenfor sentrum – men hvor vi passerte erkerivalen til Rosenborg – Ranheim stadio før vi satte kursen opp til Lerkendal stadio.

I Lerkendal tok vi en litt lengre pause på YX- 7-Eleven. Godt med litt påfyll halveis mot de 14 milene som skulle nås i dag.

YX er den veien, Nils Arne! Men hvilken vei går Rosenborg nå?

Der tok vi en liten stopp ved stadioen som er en av norges største og ikke minst så måtte vi «hedre» selveste Nils Arne Eggen ved statuen av ham. Det står respekt av hva han har prestert og ikke minst er boka Godfoten – samhandling og veien til suksess en tips å lese 👍

Vi diskuterer hvilken retning RBK bør ta og er begeistret over hva Nils Arne Eggen har fått til.

Fra Lerkendal gikk turen mot Støren og der fikk vi endelig litt blå himmel og sol med oss halveis til Støren som var neste delmål. Ja – Støren Bakeri var vår motivasjons mål 🤗 Himmelen åpnet seg og vi måtte på med regntøy igjen – men frem kom vi og da måtte Alexander selvfølgelig å smake på det kjente wienerbrød – mens jeg tok en god sjokoladeis 🤗

Støren er blant annet kjent for sitt gode konditori.

Regnet ga seg såvidt og vi hadde 18 km igjen – så campingen var neste motivasjonsmål – vi gleder oss til varm dusj og hjemmelaget mat av Alexander.

Endelig litt sol🌞🤩
Vi nærmer oss Gullaug Camping og det er vakkert!

Innkjøp gjorde vi på Spar ca. 5 km fra campingen, og mannen min lesset noen nye kilo på sykkelen for det var jo kort vei til Gullvåg. Vi tråkket i vei og trodde vi skulle unngå E6en men dengang ei – de siste 3 km ble lange – men frem kom vi 👍 Nytt mål nådd og det var GULL å komme til Gullvåg Camping 😂 En veldig hyggelig hytte – varm dusj og vi skal kose oss med god mat og nyte kvelden – og tenke at vi er heldige som får oppleve dette sammen.

Gullvåg Campingplass ble kåret til årets campingplass i 2019 og vi forstår hvorfor. Et unikt sted for camping med alle fasiliteter samt basseng, store lekeområder, dyr både her og der, 8 trampoliner og en koselig restaurant der fruen i huset lager verdens beste steinsovnspizza og rundstykker til frokost. Vi gleder oss til dem!

Det er ca 20 hytter samt veldig god plass til telt og campingvogner.
Uvanlig store porsjoner, men når vi forbrenner nesten 8000 kalorier så må det fylles på! Aass vant forøvrig igjen på Spar Soknedal!

Totalt ble det 144km med litt omveier og et par ekstra km på E6 samt 1650 høydemetere. Idag går turen til Dovre og Toftemo Turiststasjon, ca 140 nye km. Vi nærmer oss Drammen nå!