Dag 14: Soknedal – Dovre, fra Gullevåg Camping til Toftemo Turiststasjon ble silkeføre, trikkeskinner og en skikkelig solskinnsdag i 140km og 1200 høydemetere!

Magisk
God morgen og snart god frokost!

Etter en god frokost og hyggelig besøk på Gullvåg Camping så bar turen videre til Dombås og Dovre.

Hjemmelaget rundstykker fra Gullevåg Camping og eggerøre samt bacon gir masse god energi

Det er litt småkaldt når vi starter før 09.30 og det er usikkert om det vil regne, men vi setter avgårde i et godt tempo…tempoet er så godt at vi stopper først i Oppdal etter 48 kilometer og to timer jevnt tråkk. En kaffe og rundstykke fra frokosten ble inntaket før vi suste avgårde. Fortsatt litt kaldt.

Ny kommune passert.
Det lysnet og sola titter frem opp fra Oppdal. Da er det av med jakka.

På vei opp fra Oppdal mot Dombås så kommer sola og vi har er jevnt tempo i stigningene. Mine tanker er at dette ikke er så bratt og det var mye «verre» over Kværnangsfjellet. Fjella og naturen blir vakrere og vakrere.!

Fra og være usikre på hvor hard etappen er og tanken på at kroppene er slitne, så var dette balsam for sjelen. Sola og varmen kom, lett medvind og fantastisk natur.

Over Dovrefjell så tar vi en kort pause på Dovregubbens hall kafè. Her ble det en stor eplekake og en svele på deling, kaffe og jeg måtte teste en «moskusøl». Den var like gode som den høres spennende ut samt at det var godt med en kald øl i sola. Varmen tar skikkelig nå så skillet ble enda mer markert. Hadde jo vært deilig å slappe av her, men Sykkeltouren kaller🚴‍♂️

Spennende og godt øl.
Vi kjører litt live på FB

Etter en deilig pause så fyker vi avgårde mot Dombås. Nå går det mest bortover og nedover, så vi hadde estimert ca ankomst kl 18.00, men ser at vi kommer nesten en time tidligere.

Utsikt utover dalen ved Dombås

Etter en kjapp stopp i Dombås for å kjøpe litt nipserier så bar det nedover mot Toftemo Turiststasjon.

Vi er i nærheten.
Da er vi fremme ved Toftemo Turiststasjon.

Etter en fantastisk sykkeltur fra Soknedal til Dovre så skal vi nå nyte en bedre middag i restauranten her på hotellet. Det ble 140km og 1200 høydemetere. Med litt medvind og sol så ble gjennomsnittsfarten godt over 24km/t. Med tanke på bagasjen så er ikke det så galt😂

Vakker natur
Utsikten fra rommet vår på Toftemo turiststasjon.

I morgen setter vi turen mot Biri og Honne hotell og konferansesenter. Må endre litt i siste liten så vi kan kose oss litt i Oslo søndag. Da blir morgendagens etappe 175km og flatt terreng👍🚴‍♂️Men vi nyter litt etterlengtet sol før middagen.