Dag 15 : Toftemo Turiststasjon – Honne Hotel, fra Dovre til Biri ble en fin tur langs Gudrandsdalen, 175km på 7timer og 20min, mye trafikk samt en veldig hyggelige overraskelse langs veien

Wenche, en tidligere kollega av Elisabeth i Shell stod klar med det norske flagget og heiarop.

I dag våknet vi tidlig til skyfri himmel og 175 km som ventet på oss. Men etter en god frokost med nybakte rundstykker, egg og brunost hadde vi nesten glemt hvor langt vi skulle sykle da det var så fint rundt oss i det fine været.

Vi sykler i fra Toftemo Turiststasjon 08.35
Klar for en liten pause.
Vakker som alltid!
Skulle gjerne hatt litt drahjelp fra han bak der!

Vi føyk nedover dalen og unnagjorde de første 4,8 milene raskere enn vi hadde tenkt.

Her fyker Elisabeth avgårde
Deilig å sykle landeveier og ikke E6

Otta, Sjoa, Vinstra, Ringebu, Fåvang og Tretten for å nevne kjente steder passerte vi – ja et lite stopp på Sjoa og Fåvang før vi kom til Lillehammer. Vi syklet for det meste på fine side veier – men måtte også ut på E6, ja til og med der det stod forbudt å sykle. I dag kjente jeg på at jeg var sliten mentalt og hadde vanskelig for å takle den svært trafikkerte veien – men Alexander fikk meg til å tenke positivt og fokusere fremover – vi hadde ingen andre valg. Jeg kjente jeg gikk langt over komfortsonen min – men kom gjennom og var kjempeglad.

Her motiverer vi hverandre og tenker positive tanker. Positive tanker vinner

I Lillehammer ble det en lang stopp på koselige Egon hvor vi fikk bord ute i det fine været. Maten smakte supert og omgivelsene var supre – men når det tok over en time og få maten og samt 30 min å bestille så var det trekk på servicen.

Herlig sted Egon har på Lillehammer, men det tok LAAAAANG tid med maten.
Vakkert
Er fint rundt Sjoa

Vi kom oss så avgårde mot kveldens siste stopp på Honne Hotell og Konferansesenter på Biri ca 25 km fra Lillehammer.

På vei mot Biri så syklet vi over en fin bro

Nå var vi klare for siste stopp før Oslo – selv om Alexander nevnte noe om at vi skulle bare syklet direkte til Oslo i kveld – noe jeg syntes ble litt langt og tenkte at vi burde holde oss til planen.

Er jo ikke så langt til Oslo og i morgen er det meldt MASSE regn. Hadde vært digg å komme frem idag, men holder oss til planen.

Halveis til Biri i et veikryss langs Mjøsa så vi en dame løpe med norsk flagg som heier på oss. Jøsses tenkte jeg – så hyggelig 🤗 og hyggeligere kunne det ikke blitt. Wenche Wolla 💕en kollega fra arbeidstiden i Shell for 20 år siden – løp med flagget…

Vi stoppet og jeg ble helt rørt – en god klem tok vi oss lov til og en 20 min mimring. Det var helt utrolig flott gjort av Wenche – dama som lærte meg det meste om «datamaskiner» i Norske Shell – som lærte meg å ta ansvar og som gjorde at jeg tok mange skritt videre i Shell systemet👍🤗 Etterpå tenkte jeg på hvor heldig jeg er som har fått lære som mange herlige mennesker å kjenne på min vei i livet 🙏

Wenche heier på oss.

Siste km til hotellet dro Alexander litt på for nå ville han frem – jeg tenkte på Shell tiden og Wenche langs veien, helt til vi svingte av til hotellet, og skjønte at dagens bratteste bakke kom nå.

Vi satte veldig stor pris på et overraskende og hyggelig besøk i veikrysset!

Men opp kom jeg og ikke minst Alexander stod hele bakken opp med full opp pakking samt handleposen. Dermed var nest siste etappe unnagjort og vi skal hvile og tenke positivt til siste innspurt i morgen mot Oslo.

Betonmast er godt representert på drakta og I Biri!
Vi er snart i Drammen og vil du være med å sykle? Se egen sak i bloggen
Takk for et veldig hyggelig og overraskende besøk i et veikryss