Akillesen røk og sykkelturen utsatt. Det blir aldri mer fotball, men Abraham Lincoln reiste seg!

En fantastisk gjeng fra Skiens Grane i «Alarm-drakter»

Det skulle bli en hyggelig lørdag med Polly cup i Skien med gamle lagkamerater fra Skiens Grane. Det kom også mange andre kjente fra både tiden i Odd og ikke minst breddefotballen der alle lokale lag fra Skien og omegn møttes til cup. Selve arrangementet kan vi takke Brede Harald Samuelsen og Hans Petter Hvål for, sammen med mange andre. Håper banketten ble like bra som fotballcupen!

Trond Skifjell fra Skiens Grane og Frode Johnsen i kamp

Jeg gledet meg veldig til cup’en og til å møte mange kjente. Med min skadehistorikk og knær som absolutt ikke harmonerer med fotball så tok jeg mine forhåndsregler. Jeg kan ikke slå langpasninger, sette inn harde taklinger eller vende brått. Det tåler ikke mine knær som knapt har leddbånd samt høyre kne mangler fremre korsbånd. Formen ellers er god da jeg trener mot Sykkeltouren Oslo-Nice og generelt liker å trene daglig. Etter en god oppvarming og etter de ti første minuttene av første kamp så smeller det i akillesen. Jeg snur meg og tror jeg ble tacklet hardt bakfra eller et det kom noe skarpt inn på banen som traff meg. Det er ingen bak meg og jeg skjønner straks at akillesen røk

Ble hentet i sykebilen og gav beskjed til praksiskandidaten at her kan du bare øve i vei med blodtrykk og alt annet 🤣
Til sjekk og undersøkelse
Fikk velge mellom rosa, sort, lilla og blått. Valget ble enkelt 💙

Mens jeg venter på å komme inn på poliklinisk akuttavdeling så googler jeg avrevet akilles. Jeg skjønner med en gang at delvis eller helt avrevet akilles raskt krever et par uker med gips og fire uker med walker, totalt seks uker i gips. De går mer vekk i fra operasjon da sluttresultatet ofte blir omtrent det samme. Et inngrep vil føre til mer risiko. Det stemmer med hva legen sier og vipps så fikk jeg velge mellom rosa, sort, lilla eller blå gips.

Sykkeltouren Oslo-Nice blir utsatt

Jeg tenker umiddelbart at både sykkelmaraton neste helg, 28.mai, og Sykkeltouren Oslo-Nice blir utsatt. Det gjør meg svært trist og lei meg, og egentlig så bestemmer jeg meg i dag for at jeg ALDRI mer skal spille fotball. Ikke fordi jeg er lei eller ikke liker fotball-Jeg elsker det og jeg synes det er fantastisk gøy med slik cup’er eller sosiale samlinger med kollegaer. Men selve tanken bak Sykkeltouren er en kombinasjon av å samle inn penger til Rett Fram Opplevelser og SuperSelma samt selve opplevelsene med å utfordre seg selv.

Bilde fra Varden og Bjørn Borge før akillesen røk

Den planlagte sykkemaraton 24 timer lørdag 28.mai og Sykkeltouren Oslo-Nice må derfor avlyses, eller nærmere bestemt de er begge utsatt. Pandemien utsatte det første arrangementet, mens nå er det akilles som må gro før jeg kan sykle for fullt igjen. Jeg spurte legen om det kan være ok å sykle etter fire-fem uker og svaret var kontant. Det anbefales ikke. Vi kommer tilbake med nytt tidspunkt når det blir aktuelt. For meg så er det soleklart. Livet med trening og hva jeg og min kone ønsker å bidra med, gir meg et valg. Minimere risiko for skader og stoppe fotballspill på alle nivåer eller oppleve flere skuffelser og tilbakeslag?! Valget blir enkelt. Kroppen tåler ikke belastningene. Aldri mer fotball!

Sykkeltimene på SATS Drammen og Sykkeltouren blir først etter sommerferien.

Tenk positivt, vær positiv! Abraham Lincoln kom seg opp på hesten, igjen og igjen

Bilde fra VG: Bruce Rioch var min trener i Odense og lærte meg noe viktig!

Da jeg spilte fotball i Danmark og Odense så vant vi bronsemedalje, cupen og kom i gruppespillet i Europaligaen. Det var fantastisk gøy og vi hadde det bra sportslig og sosialt. Men det som gjorde mest inntrykk på meg var hvordan vår hovedtrener Bruce Rioch behandler mennesker og trodde på mennesker. Han satte også tydelige krav der han blant annet håndhilste på alle ansatte hver dag! Han fortalte oss også historien om å reise seg etter du har falt eller tapt en kamp. Historien om Abraham Lincoln glemmer jeg aldri!

Abraham Lincoln var USAs 16.president

De fleste som kan og husker amerikansk historie vet at Abraham Lincoln var en anerkjent president, republikansk og den 16. i rekken. Han ledet landet gjennom den amerikanske borgerkrigen før han ble myrdet i 1865. Det mange ikke vet er at han tapte 17 forskjellige valg før han ble president. Han kom tilbake og vant igjen, før han tapte neste og kom tilbake igjen. To skritt fram og et tilbake, eller «når han ramlet av hesten så kom han seg opp på den igjen!». Jeg har alltid tenkt at når jeg blir skadet eller møter større utfordringer på jobb eller privat, så blir jeg sterkere!

2012 og jeg har lagt opp etter en sesong vi vant sølv medaljen.!

Kort fortalt så har jeg møtt på mange skader gjennom fotballkarrieren. Tretthetssbrudd i foten, brudd i ankel og to operasjoner der jeg mistet halvannen sesong. Da jeg hadde så lyst på en debut på A-laget til Odd i 1996 så trente 15 min med brukket ankel før jeg ikke klarte mer. Fortsatt en skrue i ankelen etter siste operasjon.

9 leddbåndsskader totalt, der den mest alvorlige var i kvalifiseringskamp Europaliga gruppespill mot Hibernian. Spilte da 30 min med strukket leddbånd og var ute i 12 uker etterpå. De øvrige andre var mellom 4-8 uker rekonvalesenstid.

To skulderoperasjoner, i 2000 og 2005, etter å ha fått skulder ut av ledd 8 ganger. Begge krevde 3-4 måneder opptrening og rekonvalesens. Jeg kunne ikke kaste langt lenger etter dette. Det var et varemerke i Odd. Våknet desember 2020 med plutselig skuldra ut av ledd. Må ha drømt om et innkast eller noe! Ble kjørt til legevakta og fikk den på plass etter en time og litt morfin.

I 2012 ble jeg utsatt for blind vold og slått ned på åpen gate i Skien. Bilde fra VG.

Året 2012 ble et minnerikt fotballår der vi i Godset leder Eliteserien halvveis i sesongen. Jeg blir slått ned i Skien etter første seriekamp etter en frihelg der jeg møtte venner i Skien før jeg skulle dra hjem, men møtte to menn som var utsatte meg for «blind vold». Det ble en brukket nese, hjernerystelse og seks sting i bakhodet. Jeg var da ute i tre uker og mistet to kamper. Fokuset var å komme tilbake til Brann kampen i Bergen. Der hadde jeg visualisert at jeg kom til å score på corner. Det gjorde vi og vi vant 2-1. Godsets første seier i Bergen på 18 år. Etter kamp nr 11 for sesongen mot Odd der vi vinner 1-0 på hjemmebane, så får jeg en alvorlig kneskade. Fremre korsbånd er røket på trening rett før en kort og tidlig ferie. Jeg tenker det verste, men etter et par uker og flere undersøkelser så har jeg utrolig nok god nok muskulatur og bevegelse i kneet så jeg slipper operasjon. Ferien kom beleilig, så jeg mistet kun noen få kamper.

Bilde fra DT under opptreningen.

Etter fem uker så spiller jeg utrolig nok kamp igjen. Det er midlertidig med smerter og restitusjonen tok lenger tid. Væske måtte tappes og jeg var ikke i ordentlig trening før etter 3 dager etter kamp, men da var det fokus på ny kamp. Det ble fire kamper etter korsbåndskaden før en lagspiller faller over det andre kneet på trening og leddbåndet røk for femte gang i venstre kne. Fire ganger i det høyre og avrevet korsbåndet. Det ble 17 MR-bilder etter at jeg kom til Strømsgodset i 2007! Legene var ikke i tvil. Nå må jeg legge opp!

Elisabeth og jeg syklet Mont Ventoux i 2019

Jeg liker å trene og har akseptert at jeg ikke kan regelmessig spille fotball på lavere nivå, eller bare for moro meg venner og gamle fotballkamerater. Etter at jeg la opp fotballen i 2012 så har jeg forsøkt å spille fotball for gøy noen få ganger. I 2016 så trente jeg med Ullern og kneet fikk en vridning som gjorde at jeg ikke kunne løpe på 5-6 uker. Polly cup 2019 gikk fint, men årets cup gikk ikke så bra! Kroppen tåler ikke å spille fotball, uansett nivå. Det kan jeg også akspetere. Det er mye jeg kan gjøre og oppleve av aktiviteter, enten det er den «vanlige hverdagstrening», eller større utfordring som da min kone og jeg syklet Mont Ventoux og Nordkapp-Drammen. Før vi syklet Nordkapp-Drammen i 2020 så fikk jeg en nakkeprolaps som jeg fikk kontroll på raskt. Nå handler det om å komme seg på hesten igjen. Det blir seks uker med gips og walker før jeg sakte og sikkert kan først sykle, deretter løpe. Jeg skal komme tilbake og være minst like godt trent som jeg var nå, men enda viktigere å kunne bidra med noe for andre! Det har alltid vært en motivasjon. «Det er meg det kommer an på!»

Vi har alle våre valg og jeg har lært av Frank Beck om å bruke tid på det jeg kan gjøre noe med. Jeg aksepterer situasjonen og ser fremover der jeg skal bruke tid på å komme i bedre form enn det jeg var nå. Sykkeltouren var godt planlagt og rutene var satt. Det positive er at da er den jobben gjort når jeg er sterk nok til å sykle🚴🏻‍♀️👍

Planlagte sykkelrute som må avbestilles

Jeg har også en spennende jobb med mange gode kollegaer og en herlig familie som jeg kan bruke enda mer tid på! Det er viktig å tenke positivt og på ting jeg kan gjøre. Jeg fikk jo også valget mellom rosa, sort, lilla og blå gips, og jeg kommer til å bli veldig god på krykker!

Her øves det!

Det er jo i dag en spennende avslutning i Premier League og Godset kamp der vi skal slå Enga! God fotball søndag🤩👍