Sykkeltouren 2023 fra Oslo-Bilbao med 2528 km på sykkelsetet starter 23.juni. Både nedtelling og oppkjøring har startet 🚴‍♂️💪

Noen som vet om et godt sykkelverksted på Ullern/Lysaker?
Litt glimt fra Sykkeltouren 2022

Mentale og fysiske forberedelser! «Det er meg det kommer an på!»

Det er under ni uker til jeg setter meg på DFDS som går fra Oslo til Fredrikshavn, nærmere bestemt fredag 23.juni. Ankomst Fredrikshavn blir rundt 01.00 så det gjelder å finne hotellet raskt og få noen timers søvn før det braker løs noen timer senere, helst før kl 07.30. Det blir fort 10-14 timer på sykkelen hver dag over 9 dager så det gjelder å starte tidlig.

Bilde før avreise i fjor- gleder meg til den gode maten på DFDS allerede!

Etappene og formålet

Dette blir helt sinnsykt. Det blir både en mental og fysisk prøvelse. Det kommer til å gjøre vondt og det vil dukke opp mange utfordringer, men først og fremst så gjør jeg dette også for en god sak, nemlig idretten. Jeg skal samle inn så mye penger som mulig der hver krone som kommer inn på Vipps-kontoen går uavkortet til Ullern idrettsforening. Med ny jobb som daglig leder for Ullern idrettsforening 1.juli så blir dette en kick start i ny jobb!

Hver eneste krone går til Ullern IF og du må gjerne Vippse allerede!

Hva kan jeg gjøre for andre? Kan jeg pushe mine egne grenser?

Det å kunne være med på å legge tilrette for aktiviteter og for at alle skal kunne drive idrett motiverer meg! Jeg er glad for å kunne bruke noen dager av ferien min til å glede andre og til å samle inn penger for hele idrettsforeningen som igjen gjør det mulig for ALLE å drive idrett og aktiviteter!

Samtidig så får jeg utfordret meg selv og mine grenser, kanskje jeg klarer å flytte på noen grenser og jeg er helt sikker på at jeg kommer til å lære mer om meg selv! Jeg gleder meg også til å sykle gjennom mange flotte steder og storbyer som Amsterdam, Paris, Bordeaux og Bilbao, men jeg gleder meg også til å møte nye mennesker på veien. Min mentale og fysiske styrke vil bli testet og utfordret. Klarer jeg å motivere meg selv? Klarer jeg å være en god trener/coach for meg selv? Det sitter mellom ørene, tenker jeg!

Etappene og Tour de France

Etappene der overnattingssteder er booket og litt research gjort

Galskap satt i system! Det blir 8 dager med «blod, svette og tårer», men først og fremst utrolig spennende og givende!

Ja, fra Fredrikshavn til Bilbao så har jeg regnet meg frem til at det blir ca 2528km der jeg blant annet sykler en liten omvei for å sykle innom Champagne, noe som jeg gleder meg veldig til. Det blir også veldig spennende å ankomme San Sebastian, både fordi det er en av verdens beste matdestinasjon, men også fordi Tour de France starter i Bilbao 1.juli. Det er jo rett i nærheten! Kanskje vi treffer på Dag Otto og folka fra TV2 som alltid lager gode sendinger i fbm Tour de France! Jeg skal i allefall møte en tidligere lagkamerat og venn i Edwin van Ankeren når jeg ankommer Amsterdam. Det ser jeg virkelig frem til!

Bilde : Odds digitale museum!

Av erfaring så blir det helt sikkert noen feil veivalg eller bommerter, men jeg får telle opp alle km som blir tilbakelagt til slutt! Det er ganske flatt så det blir ingen krevende fjelltopper denne gangen, men med et snitt på 280km dagen og 20kg bagasje så er vel det greit.

Litt research og planlegging er viktig!

Jakten på sponsorer og samarbeidspartnere!

Jeg skal sykle Oslo-Bilbao i Ullern IF drakt der jeg frem til start skal selge noen sponsorplasser på drakta. Ønsker du eller kjenner du noen som ønsker å bidra? Se også mer på fanen «Hvordan bidra» på bloggen, men ta kontakt om du ønsker å bidra! Målet er å komme til Bilbao 2.juli når Tour de France er i gang, nettopp fra Bilbao.

Sykkelsponsor og samarbeidspartner

Jeg ønsker et lokal sykkelverksted på Ullern eller Lysaker som kan bidra med litt service og gode råd og tips for meg og alle andre som leser bloggen. Frem til avreise så blir det en del sykkelturer og forberedelser. Sykkelen blir et viktig redskap som trenger både service og ekstra kjærlighet. Ta gjerne kontakt med meg enten på tlf 926 967 16 eller mail: alexaas@msn.com.

Oppkjøring og nedtelling

Nå handler det å trene fornuftig frem til avreise. Det gjelder å få mange km på sykkelsetet og noen langturer. Jeg vil prioritere også core-trening, styrketrening med knebøy, 4×4 minuttene og ikke minst lengre løpeturer. I en heltisk jobb hverdag så må jeg tilpasse treningen etter dette, men jeg må få en del mengdetrening fremover! Det blir ukentlige oppdateringer fremover.

Det blir variert trening, men mengden økes en periode fremover. Dette er fra en effektiv time med intervaller, styrke og care på SATS.