Gratulerer med 1.mai og arbeidernes kampdag! Jeg har møtt noen fantastiske mennesker og funnet verkstedet jeg også anbefaler🚴‍♂️ Men kassetten røyk på terrengsykkelen!

De holder til : Bjørnstjerne Bjørnsons Gate 84, 3044 Drammen

Etter Sykkeltouren i fjor så demonterte jeg sykkelen og vasket den lett. Etter dette så har den stått i boden frem til jeg skrudde den sammen og testet den forrige helg. Den trengte definitivt service og justeringer flere steder. Etter å ha søkt litt og tenkt litt, så var jeg ikke i tvil. Elvebyen Sykkel&Hage åpnet for snart et år siden og her jobber det utrolig dyktige og hyggelige mennesker!

Zalimhan og Fidan er to av eierne i Elvebyen Sykkel&Hage. For noen herlige mennesker!
Zalimhan og Omar som fikser alt av sykler og alt av hagemaskiner! Har er det mye kompetanse!

De holder til bak Elkjøp og Kid interiør på Strømsø i Drammen, altså helt inn Bjørnstjerne Bjørnsonsgate 84 og de utfører service på alt av sykler, hagemaskiner, snøfresere, oljesjekk, osv, både for det private og offentlige. Les mer om dem her:

https://www.elvebyensh.no

Det ble raskt konkludert med at sykkelen min trenger nytt kjede og kassett i tillegg til full service. Jeg gleder meg allerede til å hente den onsdag og ikke minst så ønsker jeg at de kan komme med gode råd og tips for alle som ønsker å ta vare på sykkelen sin. Jeg trenger i allefall mange gode tips!

Ukens treninger og sykkelturen til Skien som ble endret etter litt dramatikk.

En fin løype rundt Oksenøy og Fornebu

Jeg øker lengden på flere økter og på mandager så løper jeg med en hyggelig løpegruppe. Med en liten omvei hjemme i fra så ble det 17,5km rolig løping. Muskelaturen må bli vant til lengre turer. Tirsdager har jeg alltid dobbel time med intervall på sykkelsetet og på SATS Drammen. Det ble rolig løpetur og 8km onsdag før 4x4min og styrke torsdag. Fredag så gjorde jeg klart terrengsykkelen med en liten tur halvveis opp til Holmenkollen og ned til CC Vest for å kjøpe litt utstyr som pumpe og GoPro stativ til sykkelen. Klar for lang sykkeltur selvom turen til Skien på MTB er litt galskap.!

Ullern-Skien med 135 km t/r ble noe dramatisk!

Planen var å sykle til Skien lørdag for å besøke en god kompis og hjem igjen søndag. Det er en del stigning og kupert, men jeg tenker at det handler om å få nok kilometere i beina.

Herlig start på dagen og klar for å tråkke til!
Kl 08.05 klar for avreise med misjonene på det ene øret.

Det var kaldt så bukse og hansker var på. Varmen kom etter bakkene fra Hvalstad over til Asker, men jeg kjenner kjedet hopper litt og jeg blir litt bekymret for kassetten. Men farta og formen var god, og nå kom sola. Gleder meg allerede til å komme over til Drammen for å starte på bakkene over til Hvittingfoss.

Ikke vent med service!!

Men når jeg tar min første slurk med vann og renner ned mot Asker så tar ikke kjedet lenger og jeg tråkker «i løse lufta»! I det jeg svinger opp mot bakkene forbi Føyka stadion og Drammensveien så har kassetten røket!

Ja, bilde sier det meste!

Jeg bruker ca to sekunder på å være skuffet, men jeg tenker positivt at jeg faktisk ser togstasjonen bare noen hundre meter unna. Tanken om at dette kunne ha skjedd mellom Sande og Hvittingfoss legger jeg fra meg med en gang. Men det bekrefter igjen om at en årlig service på sykkelen(e) er lurt!

Crispy duck med gode venner og dagen derpå!

Det ble en svært hyggelig kveld med langtidsstekt hel and og hjemmelaget pannekaker sammen med gode venner!

Jeg våknet opp og tenkte at det kunne ha blitt en lang tur hjem med igjen om jeg hadde syklet, men ofte så er det bare å komme i gang med så går det greit. Men nå ville jeg bare ta en lang løpetur i det fine været.

Under 8 uker til avreise og sykkel maraton SATS Drammen

Det ble en god fart på løpeturen der jeg presset meg litt da sola og det fine været gav med ekstra energi. Det hjelper med god musikk på ørene også🤩

En fin runde og bra tempo

Det blir en rolig 1.mai og en tur innom SATS der det blir enten rolig løping eller 30min trappegåing samt en del styrke/core! Skal også en tur på en fullsatt Intility Arena i kveld for å se Vålerenga-Lillestrøm. Det blir en spennende kamp med amper og god stemning. I morgen 2.mai så blir det sykkel maraton på SATS Drammen der jeg lager ny musikk til timen.

Bilde fra SATS Drammen og tidligere time.

Så om du lurte, IKKE VENT MED Å TA SERVICE PÅ SYKKELEN ELLER HAGEMASKINEN!

https://www.elvebyensh.no

Zalimhan og Fidan, Elvebyen Sykkel&Hage!